Έρευνα για τη Novartis ξεκινούν οι οικονομικοί Εισαγγελείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα για τη Novartis ξεκινούν οι οικονομικοί Εισαγγελείς

Συνολικούς ελέγχους των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της φαρμακοβιομηχανίας Novartis αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου με ερευνώμενα αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων αφορά το διάστημα της τελευταίας δεκαετίας και έρχεται λίγες ημέρες μετά τις κινήσεις των Εισαγγελέων Διαφθοράς που ερευνούν στοιχεία για εκτεταμένο σύστημα παράνομων πληρωμών κρατικών λειτουργών που καταγγέλλεται πως χρησιμοποιούσε η εταιρεία για την προώθηση προϊόντων της και την επικράτηση της στην αγορά.

Η εντολή του κ. Αθανασίου είναι να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι λογαριασμοί που σχετίζονται με την εταιρία καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της περιλαμβάνονται σε «λίστες μεγαλοκαταθετών» που ελέγχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες να συντονιστούν οι ενέργειες προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα να εντοπιστούν αν υπάρχουν παλιές δικογραφίες και να εντοπιστούν πορίσματα παλιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση της εταιρίας τα οποία δεν κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider