Coca Cola Co.: Πιο αισιόδοξη για το 2024 χάρη στα οργανικά έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coca Cola Co.: Πιο αισιόδοξη για το 2024 χάρη στα οργανικά έσοδα
Πιο αισιόδοξη για το 2024 έγινε η διοίκηση της Coca-Cola Co. μετά και τα οικονομικά μεγέθη του α' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Πιο αισιόδοξη για το 2024 έγινε η διοίκηση της Coca-Cola Co. μετά και τα οικονομικά μεγέθη του α' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Τα οργανικά έσοδα, που εξαιρούν την επίδραση του συναλλάγματος και των εξαγορών, αυξήθηκαν 11% στο τρίμηνο, περισσότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η παραγωγός των χυμών Minute Maid και του μεταλλικού νερού Topo Chico πλέον αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων έως και 9% στο σύνολο της χρήσης - από 6% έως 7% που ανέμενε προηγουμένως.

Την ίδια στιγμή, ο όγκος πωλήσεων (σε unit case) δεν κατάφερε να φτάσει τις εκτιμήσεις, με το νερό, τα ενεργειακά ποτά, τον καφέ και το τσάι να υπολείπονται έναντι αυτών. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι τιμές της, οι οποίες κινούνται σταθερά ανοδικά τα τελευταία τρίμηνα εξαιτίας του υψηλότερου κόστους εισροών, εξακολουθούν να ανεβαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola Co. αύξησε τις τιμές της σε πολλά από τα προϊόντα της κατά 13% μεσοσταθμικά το τελευταίο τρίμηνο - περισσότερο από όσο ανέμενε η αγορά.

Σημειώνεται ότι η ανταγωνίστρια PepsiCo ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ισχυρότερη της αναμενόμενης άνοδο των πωλήσεων.

Τα καθαρά κέρδη της Coca Cola Co. διαμορφώθηκαν στα 3,177 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή, από 3,107 δισ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή το α' τρίμηνο του 2023. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 72 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 70 σεντς.

«Πήραμε θάρρος από την εκκίνησή μας το 2024, πετυχαίνοντας άλλο ένα τρίμηνο ανάπτυξης όγκου πωλήσεων, εσόδων και κερδών χάρη στο δυναμικό υπόβαθρο», ανέφερε ο CEO James Quincey.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: «Βουτιά» 20% για τα λειτουργικά κέρδη στο α' τρίμηνο - Στα 4,6 δισ. ευρώ

Aegean: Ξεκινά εντός Μαΐου η νέα βάση συντήρησης αεροσκαφών - Εγκρίθηκε μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider