Προσφορά 39 δισ. δολαρίων για την Anglo American από την BHP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφορά 39 δισ. δολαρίων για την Anglo American από την BHP
Προσφορά για την εξαγορά όλων των μετοχών της ανταγωνίστριας Anglo American έκανε ο εξορυκτικός γίγαντας BHP Group, αποτιμώντας την στα 38,9 δισ. δολάρια.

Προσφορά για την εξαγορά όλων των μετοχών της ανταγωνίστριας Anglo American έκανε ο εξορυκτικός γίγαντας BHP Group, αποτιμώντας την στα 38,9 δισ. δολάρια.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, οι μετοχές της Anglo American εκτοξεύθηκαν κατά 13%, ενώ της BHP βρέθηκαν να υποχωρούν 3%. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει μια «μη δεσμευτική και υπό όρους πρόταση», την οποία εξετάζει με συμβούλους.

Η BHP, με έδρα την Αυστραλία, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία εξόρυξης, σύμφωνα με την Companies Market Cap, ανέφερε ότι η συμφωνία θα προσφέρει 0,7097 μετοχές της BHP ανά μετοχή της Anglo American στους μετόχους της δεύτερης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμφωνία θα βελτιστοποιήσει τα «στοιχεία ενεργητικού και το μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης» της Anglo American με τα δικά της «περιουσιακά στοιχεία και έργα ανάπτυξης υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, μαζί με τις μεγαλύτερες ελεύθερες ταμειακές ροές και τον ισχυρότερο ισολογισμό».

Ο συνδυασμός των δυο εταιρειών πρόκειται να δημιουργήσει έναν κολοσσό στην εξόρυξη χαλκού που θα προμηθεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Ενισχυμένα 10% τα καθαρά κέρδη - Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης - Εξετάζει dual listing στο Λονδίνο

Elpedison: Συνάντηση Helleniq Energy & Edison για την τύχη της εταιρείας

Epsilon Net: Σε διαπραγματεύσεις με ξένο επενδυτή - Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider