Med: Μη δεσμευτικό MoU για την απορρόφηση της Axel Accessories

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Med: Μη δεσμευτικό MoU για την απορρόφηση της Axel Accessories
Οι συμβαλλόμενες εταιρίες πρόκειται να προβούν σε πράξη συγχώνευσης δια απορροφήσεως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στη σύναψη μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας με την εταιρεία Axel Accessories προχώρησε η Med.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ως άνω μη δεσμευτικό μνημόνιο οι συμβαλλόμενες εταιρείες πρόκειται να προβούν σε πράξη συγχώνευσης δια απορροφήσεως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η «Axel Accessories A.E.», ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβιβάσει στη «MED ABEE» το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της, με τη διάθεση στους μετόχους της «Axel Accessories A.E.» εταιρικών συμμετοχών της «MED ABEE».

Οι μέτοχοι της «Axel Accessories A.E.» θα καταστούν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας «MED ABEE» σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%. Οι ως άνω νέες μετοχές θα είναι δεσμευμένες στο σύνολό τους για διάστημα ενός έτους από τη κτήση τους και κατά 50% για το δεύτερο έτος. Μετά την πάροδο των δύο ετών οι ως άνω μετοχές θα είναι στο σύνολο τους ελεύθερα μεταβιβάσιμες.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της «Axel Accessories A.E.» Κωνσταντίνος Λαγουμάκης θα προταθεί να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της «MED ABEE» ως μη εκτελεστικό μέλος.

Τέλος, σημειώνεται ότι η υλοποίηση της ως άνω συγχώνευσης θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2024, μετά την ολοκλήρωση του Due Diligence και υπό την προϋπόθεση αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού των δανειακών υποχρεώσεων της «Axel Accessories A.E.».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Περιστέρης - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τι συμβαίνει με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και παραχωρήσεις – Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έργων

Εξάρχου – Intrakat: «Βλέπει» ψηλότερη ανάπτυξη, περιθώριο κέρδους 10%, συμβάσεις 7 δισ. - Η Ρουμανία και οι Παραχωρήσεις

Ideal Holdings: «Κοιτάζει» νέους στόχους εξαγοράς με «δύναμη πυρός» 200 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider