Spotify: Αυξημένα κέρδη και περισσότεροι χρήστες - Ράλι άνω του 13% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spotify: Αυξημένα κέρδη και περισσότεροι χρήστες - Ράλι άνω του 13% για τη μετοχή
Άλμα άνω του 13% στα 308,14 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Spotify στις διαπραγματεύσεις της Wall Street.

Άλμα άνω του 13% στα 308,14 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Spotify στις διαπραγματεύσεις της Wall Street μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το α' τρίμηνο του 2024. Τα κέρδη της δημοφιλούς εταιρείας streaming, ξεπέρασαν τις προσδοκίες παρά τον ελαφρώς βραδύτερο των εκτιμήσεων, ρυθμό αύξησης των χρηστών.

Τα καθαρά κέρδη της σουηδικής εταιρείας αναπαραγωγής μουσικής για το α' τρίμηνο ανήλθαν σε 197 εκατ. ευρώ ή μέρισμα 0,97 ευρώ ανά μετοχή, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2023 είχε αναφέρει απώλειες 225 εκατ. και μέρισμα 1,16 ευρώ ανά μετοχή. Κατά την FactSet, η εκτίμηση των αναλυτών ήταν 0,62 ευρώ ανά μετοχή. Στα συνολικά έσοδα σημειώθηκε θεαματική άνοδος 20%, στα 3,64 δισ. ευρώ όταν οι αναλυτές ανέμεναν 3,61 δισ. ευρώ.

Οι μηνιαίοι συνδρομητές έφτασαν τα 615 εκατ., προσαυξημένοι σε ετήσια βάση κατά 20%, παρ' όλα αυτά απέτυχαν να ανταποκριθούν στο guidance για 618 εκατ. χρήστες. Οι συνδρομητές που χρησιμοποιούν την Premium έκδοση της εφαρμογής αυξήθηκαν 14%, όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Τα αποτελέσματα αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης της Spotify να καταστήσει το 2024 ένα «έτος νομισματοποίησης» όπως το χαρακτήρισε ο CEO της εταιρείας, Daniel Ek. Για πρώτη φορά από το 2011, η Spotify έχει αυξήσει το ποσό συνδρομής στο ατομικό πλάνο αναπαραγωγής και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 17% του εργατικού της δυναμικού, δηλαδή 1.500 εργαζόμενους.

«Είδαμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα ενεργών μηνιαίων χρηστών αυτό το τρίμηνο εν μέσω μετριασμένης δραστηριότητας μάρκετινγκ και οργανωτικών αλλαγών», ανέφερε η Spotify στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο η μετοχή της Spotify έχει σημειώσει άνοδο 45%, λαμβάνοντας ώθηση από την δήλωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές.

Σχετικά με το β' τρίμηνο, η εταιρεία τώρα αναμένει λειτουργικά κέρδη στα 250 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 3,8 δισ. ευρώ, 631 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και 245 εκατ. χρήστες με premium συνδρομή. «Πιστεύουμε ότι η Spotify έχει εισέλθει στη χρονιά κερδοφόρας ανάπτυξης, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των εσόδων και εξορθολογίζει το κόστος», έγραψε ο αναλυτής της Macquarie Equity Research Tim Nollen, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Spotify. Ο Nollen αύξησε την τιμή-στόχο για τη Spotify στα 330 δολάρια από 300 δολάρια και διατήρησε την αξιολόγηση Outperform για τη μετοχή, βασισμένος στα πιθανά κέρδη από τα podcasts και την περαιτέρω πιθανή εξοικονόμηση πόρων για έρευνα και ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

Attica Bank: Κεφάλαια 600 – 700 εκατ. θα απαιτήσει η πλήρης εξυγίανση 

gazzetta
gazzetta reader insider insider