ΗΠΑ: «Φρένο» στο TikTok από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Φρένο» στο TikTok από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Η εταιρεία θα έχει περιθώριο ενός έτους για να βρει αγοραστή και πιθανότατα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο.

Με συντριπτική πλειοψηφεία 360-58 ψήφων εγκρίθηκε χθες από την Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο το οποίο υποχρεώνει την κινεζική ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, είτε να πουλήσει την εφαρμογή μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε να την αποσύρει από τις ΗΠΑ.

Η απόφαση των Ρεπουμπλικανών να συμπεριλάβουν το TikTok στο νομοσχέδιο για την βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, επιταχύνει την πιθανότητα απαγόρευσης του TikTok, κάτι που η Βουλή των Αντιπροσώπων προσπαθεί από το 2020.

Τον Μάρτιο η Βουλή ψήφισε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο για το TikTok, το οποίο εγκρίθηκε με ευρεία δικομματική πλειοψηφία, καθώς τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής, την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance Ltd. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή είχε σταματήσει στη Γερουσία των Δημοκρατικών, και τελικά το μέτρο δεν προχώρησε προς ψήφιση. Τώρα το τροποποιημένο μέτρο, που εγκρίθηκε με ψήφους 360-58, πηγαίνει στη Γερουσία μετά από διαπραγματεύσεις που κατέληξαν σε συμβιβασμό.

«Αυτή η νομοθεσία έχει ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα: την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να στερήσει από 170 εκατ. Αμερικανούς (σ.σ. το σύνολο των χρηστών) το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Αυτό θα βλάψει εκατομμύρια επιχειρήσεις, θα στερήσει από τους καλλιτέχνες το κοινό και θα καταστρέψει τα προς το ζην αμέτρητων δημιουργών σε όλη τη χώρα» τονίζει.

Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο γίνει και επίσημα νόμος του κράτους, η εταιρεία θα έχει στη διάθεσή της έως και ένα χρόνο για να βρει αγοραστή και πιθανότατα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ανακαλεί 4.000 Cybertrucks επειδή μπορεί να κολλήσει το πεντάλ του γκαζιού

Blackstone: Eξετάζει προσφορά 1,5 δισ. δολαρίων για το fund που επενδύει στα τραγούδια των Μπιγιονσέ και Σακίρα

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

gazzetta
gazzetta reader insider insider