Πωλείται το fund που επενδύει στα τραγούδια της Μπιγιονσέ και της Σακίρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλείται το fund που επενδύει στα τραγούδια της Μπιγιονσέ και της Σακίρα
Η λονδρέζικη Hipgnosis Songs Fund, η εταιρεία επενδύσεων μουσικής πνευματικής ιδιοκτησίας που ίδρυσαν οι Merck Mercuriadis και Nile Rodgers το 2018, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο πρότεινε την πώληση της εταιρείας στην εταιρεία επενδύσεων σε μουσικά δικαιώματα Concord -μια πρόταση που αποτιμά την επιχείρηση στα 1,4 δισ. δολάρια.

Η λονδρέζικη Hipgnosis Songs Fund, η εταιρεία επενδύσεων μουσικής πνευματικής ιδιοκτησίας που ίδρυσαν οι Merck Mercuriadis και Nile Rodgers το 2018, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο πρότεινε την πώλησή της στην Concord, εταιρεία επενδύσεων σε μουσικά δικαιώματα -μια πρόταση που αποτιμά την επιχείρηση στα 1,4 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Hipgnosis Songs Fund, που διαπραγματεύεται στον FTSE 250, αντιδρά με άλμα 31%.

Η Hipgnosis διατηρεί τα δικαιώματα τραγουδιών από καλλιτέχνες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Red Hot Chili Peppers, Beyoncé, Mark Ronson, Shakira, Neil Young και Blondie, αλλά έχει εγκλωβιστεί σε ζητήματα που αφορούν την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών, ενώ η λειτουργική της ζημία προ φόρων διευρύνθηκε το 2023 στα 86,63 εκατ. δολάρια.

Η αποτίμηση αντιστοιχεί σε 0,932 στερλίνες ανά μετοχή, ήτοι σε premium 32,2% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης. Η χρηματοδότηση του deal θα υποστηριχθεί από τον αμερικανικό κολοσσό του private equity και εταίρο της Concord, Apollo Capital Management.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider