Αυξάνει η δυναμική της πολωνικής αγοράς στον ΔΑΑ - Νέες πτήσεις από την LOT

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει η δυναμική της πολωνικής αγοράς στον ΔΑΑ - Νέες πτήσεις από την LOT
Οι επιδόσεις της πολωνικής αγοράς. Οι νέες πτήσεις της LOT και τα σχέδια για το 2028.

Ανεβάζει ταχύτητα και η πολωνική αγορά στον ελληνικό τουρισμό, με τις ενδείξεις να μαρτυρούν ότι το 2024 θα επιτύχει να επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα. Δεδομένης της δυναμικής αυτής αλλά και της δημοφιλίας που αποκτά η ελληνική πρωτεύουσα, η LOT Polish Airlines επαναφέρει μετά από μια δεκαετία τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι επιδόσεις της πολωνικής αγοράς στο ΔΑΑ

Αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το α’ τρίμηνο του 2024 βάσει της διεθνούς κίνησης (Έλληνες και ξένοι), η πολωνική αγορά αναρριχήθηκε στην 13η θέση παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 66%. Αντίστοιχα άνοδο 13% σημείωσαν και οι αφίξεις ξένων με την Πολωνία να κατατάσσεται στην 9η θέση των 20 κορυφαίων αγορών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κερδίζοντας 4 θέσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ωστόσο, το προηγούμενο έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά της Πολωνίας δεν κατάφερε να ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα. Η διεθνής κίνηση συνέχισε να υπολείπεται 7% σε σχέση με το 2019 ενώ η υστέρηση περιορίστηκε στο 1% ως προς την επιβατική κίνηση των ξένων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της και να παραμείνει στην 16η θέση των κύριων αγορών που τροφοδοτούν με επισκέπτες το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Σε απόλυτους αριθμούς η επιβατική κίνηση από την Πολωνία διαμορφώνεται σε 400 χιλιάδες σε ετήσια βάση με την ελληνική πρωτεύουσα να διατηρεί, τουλάχιστον πέρυσι, 5 απευθείας συνδέσεις 4 αεροπορικών με προορισμούς της Πολωνίας.

Αυξάνονται οι πτήσεις από την Πολωνία

Η δυναμική αυτή αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω διεύρυνσης ώθησαν την πολωνική αεροπορική, LOT Polish Airlines να επιστρέψει στην ελληνική πρωτεύουσα με πτήσεις όλο τον χρόνο. Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία επιστρέφει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με καθημερινά δρομολόγια όλο τον χρόνο, την συχνότητα των οποίων σχεδιάζει να αυξήσει εν μέσω υψηλής σεζόν. Όπως ανέφερε η Αγγελική Συνοδινού, εμπορική διευθύντρια, GSA, LOT, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, η αεροπορική θα πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα (Σάββατο και Δευτέρα) δύο καθημερινά δρομολόγια από και προς την Αθήνα.

Συμπληρωματικά στον προορισμό της Αθήνας, η αεροπορική συνδέει από πέρυσι, και την Πρέβεζα με την Πολωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με απευθείας δρομολόγια, ενώ στόχος της είναι να προσθέσει ακόμα περισσότερους ελληνικούς προορισμούς στο δίκτυό της.

«Η είσοδος της LOT Polish Airlines στην αγορά και η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων Αθήνα - Βαρσοβία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Μάλιστα, η ενίσχυση της πολωνικής αγοράς στο αεροδρόμιό μας το α’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αναδεικνύει την πολύ καλή αναπτυξιακή προοπτικής της συγκεκριμένης αγοράς», επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα σχέδια για το 2028

Να θυμίσουμε ότι η LOT Polish Airlines είναι ένας σύγχρονος αερομεταφορέας που συνδέει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο πολωνικός αερομεταφορέας είναι μία από τις 12 μακροβιότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, καθώς μετρά 95 χρόνια λειτουργίας. Το εκτεταμένο δίκτυο πτήσεων της LOT συνδέει τη Βαρσοβία με αεροδρόμια στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία. Το 1973 πραγματοποιήθηκε η πρώτη υπερατλαντική πτήση της LOT προς Νέα Υόρκη.

Το περασμένο έτος η LOT Polish Airlines μετέφερε πάνω από 10 εκατ. επιβάτες, πραγματοποιώντας περισσότερες από 85 χιλιάδες πτήσεις, με το Βίλνιους, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο να αναδεικνύονται οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των ταξιδιωτών της εταιρείας.

Στόχος είναι μέχρι το 2028, η εταιρεία να προσθέσει στο δίκτυό της πάνω από 20 προορισμούς, ενισχύοντας το μερίδιό της στην πολωνική αγορά στο 30% και μεταφέροντας 17 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο στόλου, η εταιρεία, η οποία σήμερα διαθέτει 75 αεροσκάφη και σχεδιάζει να προσθέσει ακόμα 35, φτάνοντας τα 110 έως το 2028.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι συμβαίνει με τα έργα στο αεροδρόμιο της Πάρου – Τα νέα χρονοδιαγράμματα της Intrakat

Πόλος έλξης ο ΔΑΑ για τις αεροπορικές – Τα νέα δρομολόγια που κάνουν ποδαρικό τη σεζόν του 2024

Σε βαριά βιομηχανία της ΕΕ εξελίσσεται ο τουρισμός και η εστίαση - Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider