Huawei: Ξεκινά τις μαζικές παραδόσεις των Luxeed S7 premium EV της Chery

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Ξεκινά τις μαζικές παραδόσεις των Luxeed S7 premium EV της Chery
Η τιμή του οχήματος ξεκινά από 249.800 γιουάν (34.600 δολάρια).

Το ηλεκτρικό σεντάν Luxeed S7, που αναπτύχθηκε από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei και την Chery Auto, «πάτησε γκάζι» στη μαζική παραγωγή του, μετά από την έλλειψη ημιαγωγών και άλλων προβλημάτων που καθυστέρησαν την παραγωγή και τις παραδόσεις, δήλωσε στέλεχος της Huawei το Σάββατο σύμφωνα με το Reuters.

«Ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων Luxeed S7 έχουν ήδη βγει από τη γραμμή παραγωγής και τώρα μεταφέρονται για παράδοση στους πελάτες», ανήρτησε ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος της Huawei στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Σύμφωνα με κινεζικά Μέσα, η Huawei είχε αναφέρει ότι τα προβλήματα με τις παραδόσεις του premium ηλεκτρικού οχήματος (EV) αναμενόταν να επιλυθούν από τον Απρίλιο.

Τον Ιανουάριο, το Reuters είχε αναφέρει ότι η Chery είχε υποβάλει παράπονα στην Huawei για προβλήματα παραγωγής, που αφορούσαν σε μια υπολογιστική μονάδα που κατασκευάστηκε από την εταιρεία τεχνολογίας, η οποία είχε προκαλέσει καθυστερήσεις στις παραδόσεις των οχημάτων.

Το sedan S7 - το πρώτο μοντέλο για τη μάρκα Luxeed EV της Chery - από τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραγγελίες για περίπου 20.000 οχήματα. Η τιμή του οχήματος ξεκινά από 249.800 γιουάν (34.600 δολάρια).

Τα έσοδα της Huawei αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών το 2023, ύστερα από την ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος και τα έσοδα από νέες επιχειρήσεις, όπως εξαρτήματα για «έξυπνα» αυτοκίνητα - παράγοντες που επιτάχυναν την ανάκαμψή της ύστερα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider