«Έντονες συγκινήσεις» και «μοναδικό ήχο» και στα EV μοντέλα της υπόσχεται η Ferrari

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έντονες συγκινήσεις» και «μοναδικό ήχο» και στα EV μοντέλα της υπόσχεται η Ferrari
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, υποσχέθηκε ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας, θα προσφέρει στους οδηγούς τις ίδιες «συγκινήσεις» με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, υποσχέθηκε ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας, θα προσφέρει στους οδηγούς τις ίδιες «συγκινήσεις» με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η ιταλική εταιρεία θα λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα το τελευταίο τρίμηνο του 2025 και θα ανοίξει μια νέα μονάδα παραγωγής στο Maranello της Ιταλίας τον Ιούνιο, για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων, μπαταριών και μετατροπέων ισχύος.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εκτίμηση της Ferrari, ότι περίπου το 60% των πωλήσεών της, θα κατανέμεται μεταξύ πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων έως το 2026, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει μερίδιο της ηλεκτροκίνητης αγοράς supercars.

Ο Vigna δήλωσε ότι: «Κάθε Ferrari που φτιάχνουμε είναι μοναδική, ενώ λαμβάνουμε υπόψην μας την απόδοση, το σχεδιασμό, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και τη βιωσιμότητα». Όσον αφορά τον ήχο των οχημάτων σχολίασε ότι: «Έχουμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό ήχο ακόμα και στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μας».

Πρόσθεσε ότι: «Όταν γίνεται λόγος για πολυτελή αυτοκίνητα σαν τα δικά μας, θέλουμε να παρέχουμε στον πελάτη μας ένα μοναδικό συναίσθημα, μιας και δεν θα κατασκευάσουμε ένα συμβατικό ηλεκτροκίνητο όχημα σαν τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο δρόμο». «Ειλικρινά, δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι` αυτό, μιας κι αυτό κάνει η εταιρεία μας από την ίδρυσή της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσκασε η βόμβα» στην Formula 1: «Έδωσαν τα χέρια» Ferarri - Χάμιλτον

Η Nissan και η Honda θα συνεργαστούν στα ηλεκτρικά οχήματα

Ford: Άνοδος 10,5% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ με ώθηση από υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider