IDE: Συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries για Συστήματα Ηλεκτρικής Ισχύος για εφαρμογές Αεράμυνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IDE: Συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries για Συστήματα Ηλεκτρικής Ισχύος για εφαρμογές Αεράμυνας
Το σύστημα αυτό θα παρέχει μια πλήρως ενσωματωμένη αλλά αρθρωτή αρχιτεκτονική, ως κοινή λύση παροχής ενέργειας για διάφορες διαμορφώσεις εκτοξευτών και άλλων στοιχείων (όπως Κέντρα Διοίκησης & Ελέγχου) του συστήματος BARAK MX AMD.

Συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries (IAI), υπέγραψε η Intracom Defence (IDE) για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός προηγμένου Συστήματος Υβριδικής Ενέργειας & Κλιματισμού (Hybrid Energy & Climate Control System - HECCS) για την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας (Air & Missile Defense – AMD) BARAK MX.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύστημα αυτό θα παρέχει μια πλήρως ενσωματωμένη αλλά αρθρωτή αρχιτεκτονική, ως κοινή λύση παροχής ενέργειας για διάφορες διαμορφώσεις εκτοξευτών και άλλων στοιχείων (όπως Κέντρα Διοίκησης & Ελέγχου) του συστήματος BARAK MX AMD.

Αυτή η σύμβαση αποτελεί αναγνώριση της κορυφαίας τεχνολογίας της IDE και της συνεχούς επένδυσης στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων λύσεων υβριδικής ενέργειας για απαιτητικές αμυντικές εφαρμογές που επιλύουν τις αδυναμίες των συμβατικών συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ισχύος.

Η σχεδίαση και ανάπτυξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IDE, με έδρα στην Ελλάδα, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 200 μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης και διαφόρων ειδικοτήτων, με την παράδοση του πρωτοτύπου να έχει προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε RENCO - ΤΕΡΝΑ ΑΕ η κατασκευή του 1ου Data Center της Microsoft

EY: Οι επιχειρήσεις υστερούν στις δράσεις για την προστασία του κλίματος

Intracom Telecom: Συνεργασία με την Wave 1 της Αυστραλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider