Google: Ανακοινώθηκε η κατασκευή Κέντρου Δεδομένων στη Βρετανία - Το κόστος θα φτάσει το 1 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Ανακοινώθηκε η κατασκευή Κέντρου Δεδομένων στη Βρετανία - Το κόστος θα φτάσει το 1 δισ.
Ψήφο εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία δίνει η Google κι ανακοινώνει την κατασκευή ενός data centre.

Η Google ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. δολάρια. Η γνωστοποίηση της είδησης έγινε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Οι νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε ένα οικόπεδο 33 στρεμμάτων στο Waltham Cross στο Hertfordshire, το οποίο έχει αγοραστεί από την Google από τον Οκτώβριο του 2020.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το κέντρο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και θα συμβάλει στην εξασφάλιση αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών για τους πελάτες της Google Cloud και τους χρήστες της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία η Google απασχολεί 7.000 άτομα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μετά την κατασκευή του νέου κέντρου.

Η Ruth Porat, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος επενδύσεων της Google, δήλωσε: «Το κέντρο δεδομένων αποτελεί την τελευταία μας επένδυση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ευρύτερη ψηφιακή οικονομία εν γένει. Η επένδυση αυτή βασίζεται στην πολυετή συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Cambridge όπως επίσης και στη συνεργασία μας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλώδιου Grace Hopper που συνδέει το Ηνωμένο Βασίλειο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία. Αυτό το νέο κέντρο δεδομένων θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και θα προσφέρει ζωτικής σημασίας χωρητικότητα σε επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό και τεχνικό τομέα» για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «μαζί με την κυβέρνηση εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη πιο χρήσιμη και προσβάσιμη στους ανθρώπους και τους οργανισμούς σε ολόκληρη τη χώρα».

Διαβάστε επίσης: Samsung και Google Cloud ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν το Generative AI στη σειρά Samsung Galaxy S24

Ο Τζερεμι Χαντ, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε για την επένδυση: «Κάθε αναπτυσσόμενη οικονομία βασίζεται στα κέντρα δεδομένων. Αποτελεί μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία ως τη μεγαλύτερη οικονομία τεχνολογίας στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί της καλές θέσεις εργασίας και τις υποδομές που χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τις βιομηχανίες του μέλλοντος».

Η ανακοίνωση έγινε μόλις μία ημέρα αφότου το αφεντικό της Google, Sundar Pichai, ενημέρωνε τους εργαζόμενους με memo πως θα γίνουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Δύσκολη εξίσωση η πράσινη μετάβαση για τα πρατήρια – Πού «κολλάνε» οι επενδύσεις και οι εταιρείες

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο πλαίσιο των εργασιών στο Νταβός

Νταβός: Επενδύσεις και ψηφιοποίηση στις συναντήσεις Μητσοτάκη με εκπροσώπους των Intel, Alphabet και Google

gazzetta
gazzetta reader insider insider