Κίνηση ματ από την Thomas Cook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνηση ματ από την Thomas Cook

Τον πλήρη έλεγχο των καταστημάτων λιανικής της είναι έτοιμη να αναλάβει η Thomas Cook ένας ισχυρός παίκτης της τουριστικής βιομηχανίας, μετά την απόφαση της Co-operative group να λήξει την συνεργασία τους αποχωρώντας από το joint venture που δημιούργησαν το 2011.

Η Thomas Cook θα πληρώσει το ποσό των 55,8 εκατ. λιρών (66,1 εκατ. ευρώ) για να λάβει όλες τις μετοχές που διατηρούσε η Co-Op αφού η τελευταία άσκησε το δικαίωμά της να αποχωρήσει από την κοινοπραξία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η κοινοπραξία διαθέτει μέχρι στιγμής 764 ταξιδιωτικά γραφεία και με τις δύο επωνυμίες.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Τρίτη η συμφωνία να αγοράσει μερίδια μειοψηφίας στο δίκτυο ήρθε λίγο αφότου η Co-Operative ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εγκαταλείψει την κοινοπραξία .

«Η συγκεκριμένη εξαγορά μας δίνει τον πλήρη έλεγχο του δικτύου λιανικής μας και κατά συνέπεια την δυνατότητα να ενσωματωθούν καλύτερα στα καταστήματά μας οι online προσφορές μας. Ταυτόχρονα μας βοηθά να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των πωλήσεων των επιπλέον παροχών μας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Peter Fankhauser σε δήλωση του όπου ανακοίνωσε την εξαγορά.

Με ιστορία από το 1841, ο όμιλος Thomas Cook είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς παίκτες παγκοσμίως σε ταξίδια αναψυχής με ετήσιες πωλήσεις ύψους 9,6 δισ. ευρώ και περί τους 23.000 εργαζομένους. Αποτελεί έναν εκ των δύο κορυφαίων σε έσοδα στην κατηγορία των ταξιδιωτικών οργανισμών στην Ευρώπη, με τον οποίο έρχονται μάλιστα σε επαφή εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια του κύκλου ταξιδιού, μέσω διαφόρων καναλιών, ενώ ο στόλος της Thomas Cook Airlines αριθμεί 92 αεροσκάφη. Το site του ομίλου επισκέπτονται σε μηνιαία βάση 12 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες, το δίκτυο συνεργατών του περιλαμβάνει 12.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες, στη βάση δεδομένων του διαθέτει 15 εκατομμύρια προφίλ πελατών, ενώ 23 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάνουν τις διακοπές τους σε διάφορα θέρετρα σε όλο τον κόσμο έχοντας χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του ομίλου.


Ο όμιλος της Thomas Cook δραστηριοποιείται σε 15 διαφορετικές αγορές, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, με πελατεία που ξεπερνά τα 22,5 εκατ. τουριστών, ενώ έχει στην ομπρέλα του (κυρίως μέσω franchise ή συμβάσεων διαχείρισης, αλλά και ιδιόκτητα) περί τα 190 ξενοδοχεία. Στην περίπτωση της χώρας μας, ο Thomas Cook διαθέτει 49 ξενοδοχεία, έναντι 31 και 17 που διαθέτει αντίστοιχα σε Βαλεαρίδες και Κανάρια νησιά, ενώ τρίτη σημαντικότερη αγορά είναι αυτή της Τουρκίας με 45 συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες.

Προσφάτως μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο όμιλος ετοιμάζεται να ανοίξει το δεύτερο ξενοδοχείο Casa Cook στο νησί της Κω το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Κω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider