Αύξηση 7% στα έσοδα 9μήνου της Intralot

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 7% στα έσοδα 9μήνου της Intralot

Αύξηση 7%παρουσίασαν τα έσοδα του Ομίλου Intralot το εννεάμηνο του 2016, η οποία ισοδυναμεί με αύξηση 19,5% σε όρους σταθερής ισοτιμίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση οφείλεται στον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά αθλητικού στοιχήματος στη Βουλγαρία σε συνδυασμό με την ενοποίηση για πρώτη φορά της Eurobet οδηγώντας στην αύξηση των εσόδων κατά 16,2% κατά το τρίτου τρίμηνο του 2016 (+28,9% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία). Τους τελευταίους 12 μήνες τα έσοδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3,6%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ήπια αύξηση κατά 2,4% το εννεάμηνο του 2016 (+16,6% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία) και το περιθώριο κέρδους μειώθηκε μόλις κατά 58 μονάδες βάσης, απορροφώντας μια αύξηση της τάξης των 374 μονάδων βάσης στο ποσοστό απόδοσης κερδών. Τα κέρδη EBITDA κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 14,3% (-1,8% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία), ως αποτέλεσμα του ελλείμματος ύψους περίπου 7,0 εκατ. της μητρικής εταιρείας, που οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση των προσπαθειών που σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων έργων και προϊόντων, με τα έξοδα που προέκυψαν από εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&A) και με την επίδραση γεγονότων που δεν συμπεριλήφθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2016 λόγω χρονικής υστέρησης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Intralot προχώρησε στην έκδοση ομολογιών διάρκειας 5 ετών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6,75% για την αναχρηματοδότηση ομολογιών λήξεως το 2018, ύψους 325 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 9,750%, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο, μεταβιβάστηκε το 80% των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο Περού στην εταιρεία NG Entertainment Peru S.A.C. έναντι τιμήματος 68,7 εκατ. δολαρίων. Το καθαρό χρέος κατά το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 23 εκατ. ευρώ στα 533,8 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της καταβολής μερισμάτων σε τρίτους, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στους συνεργάτες των κοινοπραξιών, των δραστηριοτήτων εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&A), ύψους 10 εκατ. ευρώ και της αρνητικής συναλλαγματικής ισοτιμίας ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε: «To Γ’ τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από σημαντική οργανική ανάπτυξη των εσόδων, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της εταιρείας για λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και της έναρξης νέων έργων. Οι πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις της επιτυχούς αναχρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, με σημαντικά ευνοϊκότερους όρους που οδηγούν αθροιστικά σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση έως 65 εκατ. ευρώ στα κόστη εξυπηρέτησης δανεισμού και σε επέκταση της λήξης του το 2021, σε συνδυασμό με την είσπραξη 68,7 εκατ. δολαρίων σε μετρητά από την πώληση του 80% των δραστηριοτήτων μας στο Περού, βελτίωσαν σημαντικά την οικονομική μας θέση και την ικανότητα μας να επιτύχουμε τους στόχους μας για σημαντικά μειωμένο καθαρό δανεισμό και βελτιωμένη ταμειακή θέση έως το τέλος του 2016».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider