Μία προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μία προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι 

Μόνο μία προσφορά αυτή της ΓΕΚ Τέρνα και του ινδικού Ομίλου GMR Infrastructure κατατέθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το αεροδρόμιο του Καστέλι στη Κρήτη.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες εταιρείες (ήτοι China State Construction Engineering , Archirodon, Zurich Airport, Vinci, Άκτωρα αλλά και J&P Αβαξ), δεν κατέβηκαν στο διαγωνισμό καθώς ζήτησαν ολιγοήμερη παράταση, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, όπως όλα δείχνουν ο διαγωνισμός αναμένεται να προχωρήσει με έναν μόνο υποψήφιο, μία εξέλιξη όμως που προκαλεί τον έντονο προβληματισμό στους κατασκευαστικούς κόλπους.

Το αεροδρόμιο του Καστελίου ήταν και και φέτος το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας μετά το «Ελ. Βενιζέλος». Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Αύγουστο έδειξαν ρεκόρ επιβατών, που ξεπέρασε σε μόλις έναν μήνα το ένα εκατομμύριο άτομα, φτάνοντας στο 1.359.703 επιβάτες, έναντι 1.003.457 πέρυσι.

Το έργο για την κατασκευή και παραχώρηση του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Υποδομών δεδομένου ότι αποτελεί και το μοναδικό μεγάλο έργο υποδομών που αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2016.

Τι προβλέπει το σχέδιο για την κατασκευή του αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο θα διαθέτει διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης 3.200 μέτρων. Με τη λειτουργία του θα μπορούν να σταθμεύσουν 25 αεροσκάφη, για την εξυπηρέτηση των οποίων θα υπάρχουν πέντε φισούνες. Στην έκταση του αεροδρομίου, 400 στρέμματα θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων.Τέλος έχουν προβλεφθεί χώρος στάθμευσης για τουλάχιστον 800 οχήματα, χώροι αναμονής για τουλάχιστον 50 τουριστικά λεωφορεία, 150 ταξί, 20 επαγγελματικά οχήματα εξυπηρέτησης επιβατών και πάρκινγκ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider