Μεταβιβάστηκε το 67% του Αστέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταβιβάστηκε το 67% του Αστέρα

Μέσω τριών πακέτων, συνολικού ύψους 54,5 εκατ. τεμαχίων, μεταβιβάστηκε το 67% του Αστέρα.

Τα πακέτα διακινήθηκαν στην τιμή των 5,47 ευρώ, με την συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 298,8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το 67% του συνόλου των μετοχών και υπολείπεται να περάσει στα χέρια των Αράβων και το υπόλοιπο 21,23% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ αξίας 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Tα επόμενα βήματα

Μετά και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του συγκροτήματος με στόχο την δημιουργία ενός από τα πολυτελή θέρετρα της Ελλάδας. Οι επενδυτές θα αποκαλύψουν περισσότερα για τα σχέδια τους με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 56.500 τ.μ. σε σύνολο 301.865 τ.μ.

Ακόμη, το σχέδιο προβλέπει ακόμη 15 πολυτελείς κατοικίες στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Aphrodite». Κάθε κατοικία θα έχει συνολική κάλυψη 15 στρεμμάτων, με πισίνα, κήπο και θα απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Εξελίξεις θα υπάρχουν και στη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο παύει να δέχεται κρατήσεις από την 1η Νοεμβρίου για τα ξενοδοχεία Arion και Westin Athens. Το συγκρότημα όμως δεν θα κλείσει στο σύνολο του, καθώς μεταξύ άλλων θα παραμείνουν ανοιχτά επισιτιστικά τμήματα, η παραλία, και η μαρίνα.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών του Αστέρα ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε 14,418 εκατ. ευρώ έναντι 10,296 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider