Εnergean: Στο 1 εκατ. βαρέλια η παραγωγή του Πρίνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εnergean: Στο 1 εκατ. βαρέλια η παραγωγή του Πρίνου

Στην περίοδο 2019-2020 τοποθετείται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ την άνοιξη του 2017 προγραμματίζεται η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή που θα περιλαμβάνει συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών.

Αυτό ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε επίσης τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001.

Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.

Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και έρευνας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Εκτός Ελλάδος η Energean αγόρασε πρόσφατα από τις εταιρίες Delek και Avner τα κοιτάσματα Karish και Τανίν στο Ισραήλ, που έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και 25 εκατομμύρια ελαφρού πετρελαίου και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ για να προχωρήσει στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων.

Στην Αίγυπτο προετοιμάζονται μία ή δύο ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου τους επόμενους μήνες και στο Μαυροβούνιο είναι εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση για την ανάθεση προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην Αδριατική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider