Αρχές Νοεμβρίου μπαίνουν τα ΕΛΤΑ στην ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρχές Νοεμβρίου μπαίνουν τα ΕΛΤΑ στην ενέργεια

Από το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δραστηριοποίηση των ΕΛΤΑ στον τομέα της ενέργειας.

Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να διεκδικήσουν περί τους 1 εκατ. πελάτες, τόσο από την ΔΕΗ όσο και από τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους.

Εκτιμούν δε, ότι το μερίδιο αγοράς τους μπορεί να φτάσει το 6%, όσο δηλαδή συγκεντρώνουν όλοι μαζί οι υφιστάμενοι πάροχοι. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ηλεκτρισμό εκτός από τα 1.500 καταστήματα της εταιρείας και των εργαζομένων και συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα. Τα ΕΛΤΑ θα βγουν στην αγορά προσφέροντας στους καταναλωτές πακέτα ρεύματος και συνδυασμένων υπηρεσιών, σε πολύ ελκυστικές τιμές όπψς υποστηρίζουν.

Η είσοδος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην ενέργεια εκτιμάται ότι θα μπορέσει να καλύψει ορισμένες από τις απώλειες που κατέγραψε ο τζίρος το 2015.
Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε ενοποιημένο επίπεδο στο ποσό των 364,4 εκατ., έναντι 394,26 εκατ. του αναμορφωμένου 2014, παρουσιάζοντας μείωση 7,6%.

Επίσης ο Όμιλος εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 10,3 εκατ. για τον όμιλο, έναντι κερδών 3,2 εκατ. το 2014.

Παράλληλα σημαντικά έσοδα εκτιμάται ότι θα προκύψουν και από την σύμβαση εμπορικής συνεργασίας που υπέγραψε η Επιχιείρηση με την κινεζική εταιρεία «ZHEJIANG LTD».

Η σύμβαση έχει διετή διάρκεια και αφορά στην αποστολή μικροδεμάτων από την Κίνα προς όλες τις χώρες της Ευρώπης μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η συνεργασία αφορά στην ανάληψη εκ μέρους των ΕΛΤΑ του τελωνειακού διακανονισμού, της μεταφοράς, αποστολής και παράδοσης προς όλες τις χώρες της Ευρώπης των μικροδεμάτων (μέγιστου βάρους 2 χιλιογράμμων) που διακινεί από την Κίνα η εταιρεία «ZHEJIANG LTD».

Απώτερο στόχο αποτελεί η καθιέρωση της επιχείρησης ως πύλη εισόδου του κινεζικού ecommerce στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider