Οι Έλληνες επιχειρηματίες τρέμουν τις απαγωγές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Έλληνες επιχειρηματίες τρέμουν τις απαγωγές

Με το φόβο της απαγωγής ζουν πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες στη χώρα μας, οι οποίοι και προσπαθούν επιμελώς να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν και ηγούνται ισχυρών επιχειρηματικών Ομίλων, με κέρδη και τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αποφεύγουν επιμελώς να εκτίθενται τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειας τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τις πρόσφατες απαγωγές ελλήνων επιχειρηματιών, που ζητούσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσης τους.

Ενδεικτικό το παράδειγμα επιτυχημένης επιχειρηματικής οικογένειας που βρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας, οι οποίοι ζήτησαν τα κείμενα που αναφέρονται σε αυτούς να μην συνοδεύονται από φωτογραφίες τους αλλά μόνο από φωτογραφίες της εταιρείας τους.

Η τελευταία απαγωγή επιχειρηματία (τον Ιανουάριο του 2014) ήταν αυτή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμαλέγκου, με τους δράστες να του έχουν στήσει καρτέρι, σκηνοθετώντας τροχαίο ατύχημα προκειμένου να σταματήσει ο επιχειρηματίας με το αυτοκίνητό του.

Ο κ. Καραμολέγκος στη διάρκεια της ομηρίας του σε απομονωμένη περιοχή της Κερατέας έπεισε τον έναν από από τους πέντε συνολικά απαγωγείς του, ότι είναι σε αστυνομικό κλοιό και «θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία» οδηγώντας τον έτσι στην απόφαση να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και να απελευθερώσει τον ίδιο.

Είχε προηγηθεί η απαγωγή – ομηρεία του Διαμαντή Μασούτη το Δεκέμβριο του 2005.

Ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας σουπερμάρκετ δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του όταν, δύο άντρες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς εισέβαλλαν στο σπίτι του και ζήτησαν ως λύτρα το ποσό του 1 εκατ. ευρω.

Ο Δ. Μασούτης επικοινώνησε με τον οικονομικό του διευθυντή, από τον οποίο και πληροφορήθηκε ότι ήταν διαθέσιμα 300.000 ευρώ. Οι απαγωγείς συμφώνησαν. Πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Το ποσό των 10,8 εκατ ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν οι απαγωγείς του τότε προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, Γιώργο Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς ο Γ. Μυλωνάς κρατήθηκε για 13 ημέρες όμηρος. Την απαγωγή όπως αποκαλύφθηκε είχε οργανώσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας και η ομάδα του.

Στις 13 Ιανουαρίου του 2009 ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος πέφτει θύµα απαγωγής, καθώς στην πορεία από το σπίτι του προς το γραφείο του στην Βούλα, ένα βαν του έκλεισε τον δρόμο. ∆εκατρείς μέρες αργότερα αφήνεται ελεύθερος, ύστερα από καταβολή λύτρων ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες μετά, συλλαμβάνονται 18 ύποπτοι και οδηγούνται σε δίκη μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider