H μάχη για την απόκτηση της Hellenic Seaways

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H μάχη για την απόκτηση της Hellenic Seaways

Ισχυρό προβάδισμα για την απόκτηση της Hellenic Seaways έχει αποκτήσει η ακτοπλοϊκή Minoan Lines, μετά και την αγορά επιπλέον ποσοστού 14,3%, έναντι 30 εκατ. ευρώ, τους τελευταίους μήνες.

Πλέον το ποσοστό συμμετοχής της Minoan στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways ανέρχεται στο 48%, γεγονός που τη καθιστά ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές της ακτοπλοϊκής.

Η Hellenic Seaways, στην οποία η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει με ποσοστό 40%, κατάφερε το 2015 και μετά από πέντε ζημιογόνες χρήσεις, παρουσίασε κέρδη.

Η ναυτιλιακή εμφάνισε κέρδη 3,9 εκατ., έναντι ζημιών 17,4 εκατ. το 2014, ενώ εξίσου θετικές εμφανίζονται και οι προοπτικές για το 2016, καθώς αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου και της κερδοφορίας της.

Μάλιστα το 2015, η HSW δραστηριοποιήθηκε στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυκλάδων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων και του Σαρωνικού, ενώ, εκτός από την ακτοπλοΐα, συνέχισε μέχρι και τον Μάιο την παρουσία της στη γραμμή της Αδριατικής, Κορίνθου - Βενετίας.

Η εταιρεία αύξησε το μεταφορικό της έργο, λόγω του επανασχεδιασμού των δρομολογίων της, της δραστηριοποίησής της σε τέσσερις νέες επιδοτούμενες γραμμές (μέσω ισάριθμων διαγωνισμών του υπουργείου Ναυτιλίας, στους οποίους συμμετείχε επιτυχώς το 2015), αλλά και λόγω των σημαντικών προσφυγικών ροών προς τους νησιωτικούς προορισμούς που εξυπηρετούν τα πλοία της (Β.Α. Αιγαίο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider