Διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ αποφάσισε ο ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ αποφάσισε ο ΟΠΑΠ

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή (προ φόρου) για τη χρήση 2016. Οι μετοχές του οργανισμού θα διαπραγματεύονται από τις 13 Οκτωβρίου χωρίς το σχετικό δικαίωμα, όπως έγινε γνωστό σήμερα κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου.

Τα μικτά κέρδη (GGR) στα 678,8 εκατ. ευρώ έναντι 697,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 (-2,6%). Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο σε 161,5 εκατ. ευρώ έναντι 186,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αναδεικνύουν τις σταθερές επιδόσεις του ομίλου παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από το οικονομικό περιβάλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠAΠ Damian Cope. «Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις στα οικονομικά τους, κατάσταση η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2016. Επιπλέον, η κερδοφορία μας επηρεάστηκε σημαντικά από την πρόσφατη αύξηση του φόρου επί των μικτών κερδών (GGR), ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 35% και είναι σημαντικά υψηλότερος από τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Κίνδυνος από τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας στην Ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με τον όμιλο, οι εξελίξεις κατά την διάρκεια του 2015 και οι συζητήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σχετικά με την επανεξέταση των όρων του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, διατηρούν το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα ασταθές. Στις 29.06.2015, η Ελληνική Κυβέρνηση επέβαλε ελέγχους κεφαλαίων και κήρυξε τραπεζική αργία που διήρκησε μέχρι τις 19.07.2015, γεγονότα που έχουν επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών και την αγοραστική τους δύναμη. Επιπλέον, εντός του τρίτου τριμήνου του 2015, οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας ολοκληρώθηκαν στη βάση των όσων ανακοινώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 12.07.2015, με την επίτευξη συμφωνίας για τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Η σχετική συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που υπογράφηκε στις 19.08.2015, μεταξύ των άλλων προβλέπει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για το χρονικό διάστημα των ετών 2015 έως 2018, υπό την προϋπόθεση υλοποίησης οικονομικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν τις συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και από την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς πιστωτές στα πλαίσια του ως άνω προγράμματος. Τυχόν επιπλέον αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία της, ωστόσο η Διοίκηση προσαρμόζεται διαρκώς στις καταστάσεις και διασφαλίζει ότι πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διατηρήσει ανεπηρέαστες τις δραστηριότητές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider