Χωρίς την Cosco o διαγωνισμός για το Θριάσιο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς την Cosco o διαγωνισμός για το Θριάσιο

Μία και μοναδική προσφορά έλαβε ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο καθώς ο κινεζικός κολοσσός της Cosco, που θεωρούταν και το φαβορί, δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Η μοναδική προσφορά κατατέθηκε από την κοινοπραξία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σε συνεργασία με τον όμιλο της Goldair.

Η υποβολή προσφορών για την παραχώρηση των 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, έπειτα από δύο αναβολές έληξε σήμερα Δευτέρα.

Η κινεζική εταιρεία θα κατέβαινε σε συνεργασία με την Εθνική Πανγαία και την Grivalia Properties ωστόσο όπως είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατέθεσε τελικά προσφορά επειδή ο διαγωνισμός αφορά στην αξιοποίηση μικρού τμήματος (588 στρέμματα) από τα περίπου 2.000 στρέμματα που κατέχει συνολικά ο ΟΣΕ στο Θριάσιο.

Από την στιγμή που η Cosco έμεινε εκτός διαγωνισμού ο μόνος ενδιαφερόμενος για τα 588 στρέμματα του Θριασίου Πεδίου είναι η ETBA ΒΙ.ΠΕ., σε συνεργασία με τον όμιλο της Goldair.

Σημειώνεται ότι ο νέος διαγωνισμός για το Θριάσιο Πεδίο αφορά στην αξιοποίηση των 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ με τη μέθοδο της παραχώρησης για 50 έτη. To έργο θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης της έκτασης 588 στρεμμάτων και ο ανάδοχος που θα επιλεγεί με μοναδικό κριτήριο την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά θα αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου για 50 χρόνια, πληρώνοντας «ενοίκιο» στην ΓΑΙΑΟΣΕ ανάλογα με τον τζίρο.

Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριάσιου Πεδίου για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει: Το χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ 588 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων και τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider