Αλλαγή κορυφής στο τιμόνι της Nestle

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγή κορυφής στο τιμόνι της Nestle

Εδώ και περίπου έναν αιώνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι της μεγαλύτερης εταιρείας φαγητού και ποτών του κόσμου, της Nestle επιλέγονταν από στελέχη της εταιρείας. Ωστόσο όταν τα δύσκολα έρχονται φαίνεται πως ακόμη και η εταιρεία που παρασκευάζει τις σοκολάτες KitKat χρειάζεται ένα διάλλειμα.

Την Δευτέρα η Nestle ανακοίνωσε πως ο Ulf Mark Schneider, πρώην επικεφαλής της εταιρείας ιατρικών ειδών Fresenius, θα αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2017 την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.

Η τελευταία φορά που η Nestle επέλεξε κάποιον «απ’ έξω» ήταν το 1922, όταν μια υποχώρηση της ζήτησης για γάλα σε σκόνη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έριξε την εταιρεία σε ζημιές.

Η Nestle βρίσκεται μακριά από κάποια κρίση αυτή την φορά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, η επιλογή ενός εξωτερικού στελέχους τονίζει την ανάγκη για έναν φρέσκο τρόπο σκέψης σε μια εταιρεία με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από καφέ μέχρι γατοτροφές και προϊόντα ομορφιάς.

«Η Nestle αντιμετωπίζεται ως μια παραδοσιακή ελβετική εταιρεία, η οποία ωστόσο κατανοεί ότι πρέπει να αλλάξει και η τοποθέτηση του Schneider δείχνει ότι είναι έτοιμη να προσαρμοστεί», σχολιάζει η Céline Pannuti, αναλύτρια της JP Morgan.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o νέος διευθύνων σύμβουλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τρεις βασικές προκλήσεις.

Η πρώτη πρόκληση είναι χειρότερη των αναμενομένων αύξηση των πωλήσεων. Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής η εταιρεία χάνει τον μακροχρόνιο στόχο της για αύξηση πωλήσεων 5% με 6% ετησίως.

Η δεύτερη πρόκληση αφορά την στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινά φαγητά. Σε αυτό το μέτωπο θεωρείται πως η εμπειρία του νέου CEO στον τομέα της υγείας θα φανεί χρήσιμη.

Τρίτη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση των ανταγωνιστών και ιδιαίτερα της αμερικανικής 3G Capital, η οποία μετά από την εξαγορά της Heinz και μετά της Kraft έχει γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων και ποτών του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider