Ασκήσεις ψυχραιμίας από τις βρετανικές επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασκήσεις ψυχραιμίας από τις βρετανικές επιχειρήσεις

Μηνύματα στήριξης στη βρετανική οικονομία εκπέμπουν τρεις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, οι Jaguar Land Rover, Aston Martin και ΒP, λίγο μετά τα αποτελέσματα του δημοσψηφίσματος που θέτουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Βρετανία.
Eιδικότερα η βρετανική μονάδα πολυτελών οχημάτων της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata Motors Jaguar Land Rover διατηρεί τη δέσμευσή της για όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και εμμένει στις επενδυτικές της αποφάσεις, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας σε ανακοίνωση σήμερα.

Η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία, πραγματοποιεί περίπου το 20% των πωλήσεών της παγκοσμίως στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη είναι μια βασική στρατηγική αγορά για τις δραστηριότητές μας… παραμένουμε απολύτως δεσμευμένοι στους πελάτες μας στην ΕΕ», ανέφερε η εκπρόσωπος στην ανακοίνωση.

Τη απόφαση της να παραμείνουν τα κεντρικά της γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε και η πετρελαϊκή εταιρεία BP παρά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι πολύ νωρίς να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της απόφασης σε βάθος και η αβεβαιότητα ποτέ δεν βοηθά μια επιχείρηση σαν τη δική μας» , ανακοίνωσε ηBP. «Ωστόσο, δεν αναμένουμε επί του παρόντος να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες ή τις επενδύσεις της BP στη Μεγάλη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη, ούτε στη μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων μας ή του προσωπικού μας», πρόσθεσε η εταιρία.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Andy Palmer παρότρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει αδασμολόγητη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Αναγνωρίζουμε την απόφαση και την κυριαρχία της δημοκρατίας», ανέφερε ο Andy Palmer ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters.

«Η Aston Martin θα προσανατολίσει τώρα την επιχείρησή της στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στο πλαίσιο της εξόδου και της μεταβλητότητας της αγοράς που μπορεί να υπάρχουν κατά τη μεταβατική περίοδο», δήλωσε ο Andy Palmer προσθέτοντας ότι μια πιο αδύναμη λίρα αναμένεται να «αντισταθμίσει εν μέρει» την αυξημένη αστάθεια. «Δεδομένου ότι η Βρετανία μπορεί τώρα να υπόκειται σε νέους εμπορικούς δασμολογικούς φραγμούς, αναμένουμε επίσης την ανάγκη για πρόσθετη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μεσοπρόθεσμα», είπε.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να «διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ, η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - αυτό περιλαμβάνει την εξασφάλιση αδασμολόγητης πρόσβασης στις ευρωπαϊκές και άλλες παγκόσμιες αγορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider