ΟΤΕ: «Πράσινο φως» για διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: «Πράσινο φως» για διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε την Πέμπτη μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, με ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

Απευθυνόμενος στους μετόχους, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε έναν απολογισμό για το 2015, το οποίο χαρακτήρισε «μια φυσιολογική χρόνια για τον όμιλο, σε ένα αφύσικο περιβάλλον».

Ο κ. Τσαμάζ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις του ομίλου για την εξέλιξη δικτύων νέας γενιάς και τεχνολογικών υποδομών: «Επενδύουμε εντατικά για να επεκτείνουμε την κάλυψη των δικτύων μας και να αυξήσουμε τις ταχύτητες ίντερνετ, τόσο στη σταθερή όσο και την κινητή. Μας αναλογεί το 60% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Δεν σταματήσαμε καθόλου, ούτε και μέσα στην κρίση. Μόνο την περασμένη πενταετία, οι επενδύσεις μας στη χώρα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Για την επόμενη τετραετία, υλοποιούμε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ δημιουργώντας τα δίκτυα του μέλλοντος και καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια για επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο μόνος που πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις είναι ο Όμιλος ΟΤΕ».

Αναφερόμενος στο όραμα του Ομίλου ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς, είπε πως «επενδύουμε σταθερά με επιχειρηματική λογική και πλάνο και τελικό στόχο οι οπτικές ίνες να φτάσουν στα σπίτια των καταναλωτών, επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας προσιτές, νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider