Πέθανε ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου του «Μακεδονικού Χαλβά»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου του «Μακεδονικού Χαλβά»

Σε ηλικία 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου, ιδιοκτήτης του «Μακεδονικού Χαλβά».

Ο Αλέξανδρος Χαϊτογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν γιος του Νίκου Χαΐτογλου και αδελφός του Κώστα, με τον οποίο δημιούργησαν τον όμιλο εταιρειών Χαΐτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Χαϊτογλου στις 15 Δεκεμβρίου του 1995 έπεσε θύμα απαγωγής από την περιοχή της Γαλήνης Ωραιοκάστρου, την ώρα που πήγαινε να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο.

Η απαγωγή του ήταν σε γνώση της αστυνομίας, η οποία δεν κινήθηκε για τον εντοπισμό των δραστών όσο διαρκούσε η περιπέτεια, έπειτα από παράκληση της οικογένειάς του, η οποία κατέβαλε τελικά ως λύτρα 260.000.000 δραχμές για την απελευθέρωσή του.

Αυτοί που βρίσκονταν την περίοδο εκείνη κοντά στην οικογένεια λένε ότι η ψυχραιμία που επέδειξε ο Κώστας Χαΐτογλου συνέβαλε κατά πολύ στην απελευθέρωση του αδελφού του χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Έκτοκτε οι συνήθειες των δύο αδερφών άλλαξαν καθώς αναγκάστηκαν να κλειστούν σε σπίτια – φρούρια στο Ωραιόκαστρο.

Σήμερα η βιομηχανία «Μακεδονικός Χαλβάς», απασχολεί περίπου 400 άτομα προσωπικό, διαθέτει και λειτουργεί τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής ταχινίου και χαλβά διεθνώς, με αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας.

Σε ετήσια βάση χρησιμοποιεί πάνω από 20.000 τόνους σουσάμι, το οποίο επεξεργάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 70.000 τ.μ., που διατηρεί στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, όπως επίσης και τα υπόλοιπα προϊόντα παραγωγής της εταιρείας εξάγονται σε όλο τον κόσμο και στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών. Παράλληλα, διαθέτει συνεργασία με κολοσσούς της αγοράς των τροφίμων, όπως η Kellogg's και η Cadburry.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider