Μπήκε λουκέτο στο ξενοδοχείο Αthens Ledra

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπήκε λουκέτο στο ξενοδοχείο Αthens Ledra

Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας το Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott) έβαλε λουκέτο αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι.

Την παύση λειτουργίας του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η ίδια η εταιρεία αναφέροντας ότι: «Η εταιρία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ATHENS LEDRA HOTEL, ανακοινώνει την διακοπή της λειτουργία του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία».

Όπως ανέφεραν στο Insider.gr μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ειδοποίησαν τους πελάτες να αποχωρήσουν από τα δωμάτια τους. Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν και οι 150 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι παραμένουν στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου ενώ τους οφείλεται και το δώρο Πάσχα.

Ήδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.

Mετά τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

Ωστόσο, τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη.

Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η Αlpha είχε προσεγγίσει μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του ξενοδοχείου, που όμως δεν προχώρησε καθώς είχε ακουστεί ότι το τίμημα (περί τα 48 εκατ. ευρώ) που ζητήσε ήταν υψηλό το ίδιο και το κόστος για την ανακαίνιση του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider