Intralot: Συγχώνευση δραστηριοτήτων στην Ιταλία με τη Gamenet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Συγχώνευση δραστηριοτήτων στην Ιταλία με τη Gamenet

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Intralot στην Ιταλία με αυτές της Gamenet, ενός από τους μεγαλύτερους παραχωρησιούχους δικτύου VLT, AWP, στοιχήματος και διαδικτυακών παιγνίων στη χώρα, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η Intralot και η Trilantic Capital Partners Europe (TCP), κύριος μέτοχος της Gamenet S.p.A.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος Intralot θα ελέγχει το 20% της συνδυασμένης δραστηριότητας, ενώ η TCP περίπου το 80%.

Η συναλλαγή αυτή δημιουργεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών, με ένα δίκτυο περίπου 750 καταστημάτων στοιχήματος τα οποία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα της Intralot, περίπου 8.200 VLTs, πάνω από 50.000 AWP και περισσότερες από 60 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών, ιδιοκτησίας της εταιρείας.

O κος Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, δήλωσε σχετικά: «Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη Gamenet, με βάση τους όρους που συμφωνήθηκαν το Μάρτιο του 2016, σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης στρατηγικής εξαγορών και συγχωνεύσεων της Intralot, που βασίζεται στη συμπληρωματικότητα και τις συνέργειες με ισχυρούς τοπικούς εταίρους. Η συνδυασμένη προσφορά παιχνιδιών με τη Gamenet δημιουργεί ένα υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο προϊόντων, το οποίο θα αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τις προκλήσεις της ιταλικής αγοράς. Η εμπειρία μας σε διεθνές επίπεδο μαζί με τις καινοτόμες λύσεις μας προς μια νέα εμπειρία του πελάτη, θα μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των πελατών και στην εκμετάλλευση νέων τάσεων στον κλάδο τυχερών παιχνιδιών και στα δίκτυα διανομής. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο κατάλληλο συνεργάτη από τη Gamenet σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι».

Ο Guglielmo Angelozzi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Gamenet, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην διαδικασία της ανάπτυξης και της διαφοροποίησης που ξεκινήσαμε πριν 18 μήνες. Αυτή η συναλλαγή θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε πλήρως, τις μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, χάρη στην υποστήριξη των μετόχων μας, στην ισχυρή μας οικονομική δομή (με έναν από τους χαμηλότερους δείκτες χρέους στον κλάδο), μια υψηλά ειδικευμένη και δραστήρια ομάδα (με τις γυναίκες και τους νέους απόφοιτους κάτω των 40 ετών να απαρτίζουν το 50% περίπου του προσωπικού) και χάρη στην πρόσβαση σε τεχνολογίες και τεχνογνωσία υψηλής ποιότητας που ο Όμιλος της Intralot μπορεί να μας παρέχει.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών με υψηλό επίπεδο τεχνολογικής καινοτομίας στο DNA τους, είναι επίσης ένα σημαντικό σημάδι για την συγκεκριμένη αγορά και οδηγεί στην δημιουργία μιας εταιρίας τυχερών παιχνιδιών ικανής να ανταγωνιστεί ως ηγέτιδα και να εγγυηθεί ανώτερα τεχνολογικά & σε θέματα ασφαλείας πρότυπα για το κράτος, τους συνεργάτες μας στην αλυσίδα αξίας και τους πελάτες μας».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αναμένεται έως το τέλος του Ιουνίου, τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider