Η Μύκονος αναλαμβάνει δράση για την καθαρή ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μύκονος αναλαμβάνει δράση για την καθαρή ενέργεια
Με αποφασιστικά βήματα προχωρά η Μύκονος στην υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Με αποφασιστικά βήματα προχωρά η Μύκονος στην υιοθέτηση καλών πρακτικών αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός του δήμου. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 41% εντός των ορίων του δήμου, έως το έτος 2030.

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμος προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU) που αφορά στην αξιοποίηση των καλών πρακτικών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (AΠΕ) και προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σαντορινιός, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κ. Μοναχολιάς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο προβλέπει τη διερεύνηση για υλοποίηση έργων σχετικά με:

  • Τη διαχείριση αστικών αποβλήτων, με έμφαση στη μείωση, την περαιτέρω ανακύκλωση, αλλά και την εκμετάλλευση του υπολείμματος για παραγωγή καθαρής ενέργειας (w2e).
  • Την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε θέματα παραγωγής αλλά και θέματα εφαρμογής, με έμφαση σε θέματα μεταφορών όπως η ηλεκτροκίνηση οχημάτων και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε πλοία από ξηράς, τεχνολογίας γνωστή και ως «cold-ironing».

Παράλληλα, βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας είναι:

  • Η προστασία του περιβάλλοντος της Μυκόνου μέσω ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παραγωγής καθαρής ενέργειας.
  • Η διαχείριση και αξιοποίηση των αστικών αποβλήτων.
  • Η σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Μυκόνου, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου μείωσης των εκπομπών CO², έχοντας δρομολογήσει προμήθεια λαμπτήρων τεχνολογίας LED για τον οδοφωτισμό και έχοντας ήδη εγκαταστήσει εξοπλισμό εξοικονόμησης ενέργειας στις μονάδες αφαλάτωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider