Πάνω από 85 δισ. ευρώ η διαφθορά στην Υγεία - Την Πέμπτη το πόρισμα της Βουλής

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 85 δισ. ευρώ η διαφθορά στην Υγεία - Την Πέμπτη το πόρισμα της Βουλής
Αύριο αναμένεται το πόρισμα για «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και Φάρμακα.

Περίπου 16 μήνες διήρκεσε η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν κάνει λόγο για σκευωρία και προβληματικές διαδικασίες. Το Πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί αύριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, το πόρισμα θα αφορά τέσσερις πυλώνες «Ερρίκος Ντυνάν», τις αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Φάρμακα.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως τα σκάνδαλα στην Υγεία και στους εξοπλισμούς οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας πώς μόνο στο

Φάρμακο το μαύρο χρήμα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2000 – 2014, όπως ο ίδιος είπε.

Η επιτροπή έχει ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών, το οποίο έχει ήδη γίνει από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο κ. Λάππας κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «να τολμήσουν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να καταλάβουν γιατί η τιμή και η αξιοπιστία τους είναι στο ναδίρ. Και επιπλέον κατάφεραν να το χρεωθεί αυτό η ελληνική κοινωνία που ούτε το δικαιούνταν ούτε έφερε ευθύνη για αυτό».

«Οι αριθμοί, τα πορίσματα είναι έγγραφα που κανείς δεν μπορεί να προβάλλει αμφισβήτηση» συνέχισε ενώ υπέδειξε στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ να κοιτάξουν τι έλεγε ο κ. Ρακιτζής και ο κ. Σούρλας. Επιπλέον ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι η αντίδραση των δύο κομμάτων σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα ήταν ότι πρόκειτο περί σκευωρίας.

Ο κ. Λάππας ενημέρωσε ότι «το πόρισμα θα εξατομικεύει το σύνολο των ευθυνών πάντων. Θα περιγράψουμε όλα τα στοιχεία που πληρούν παθογένειες ποινικού χαρακτήρα». Επιπλέον «έχουμε ζητήσει από καιρό το άνοιγμα των λογαριασμών και το έχει κάνει ήδη απ’ ότι πληροφορούμε η Εισαγγελία Διαφθοράς».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «με εκπλήσσει όχι μόνο το ποσό που αντιστοιχεί με 15 χρεοκοπίες, αλλά η ευχέρεια σαν κάτι φυσικό να κάνεις υποκλοπή δημόσιου χρήματος έχοντας την αίσθηση ότι μπορείς να παραμείνεις ατιμώρητος εσαεί. Αυτό είναι εκπληκτικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider