Παππάς: Οι εκπομπές της ΕΡΤ χτυπάνε «20άρια» - Πυρά από τη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παππάς: Οι εκπομπές της ΕΡΤ χτυπάνε «20άρια» - Πυρά από τη ΝΔ
Τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης δέχτηκε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος αντέτεινε ότι «η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε».

Τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης δέχτηκε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος αντέτεινε ότι «η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε».

«Στηρίζουμε τη δημόσια τηλεόραση και πιστεύουμε ότι ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Δυστυχώς όμως σήμερα η ΕΡΤ λειτουργεί ως φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναπτύσσοντας την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για την ΕΡΤ με αφορμή, όπως είπε, τις αλλεπάλληλες και πολύ σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τη διοίκηση και τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις παραιτήσεις στελεχών της ΕΡΤ, αλλά και τις δηλώσεις που έχουν γίνει ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, ενώ τόσο η κ. Ασημακοπούλου όσο και ο Μάκης Βορίδης που ακολούθησε στο βήμα, αναφέρθηκαν και στη ΝΕΡΙΤ.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να ‘εξυγιάνει’ την ΕΡΤ, αλλά οι αντιστάσεις ήταν τόσο ισχυρές και τα συμφέροντα τόσο μεγάλα, που πήρε τη δύσκολη απόφαση: «Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται»! Και τελικά δεν «έκλεισε» η δημόσια τηλεόραση. Έκλεισε ένα δημόσιο φορέα - την ΕΡΤ - που είχε κακοφορμίσει πια. Και στη θέση της αμέσως δημιουργήθηκε ένας άλλος δημόσιος φορέας - η ΝΕΡΙΤ - πολύ πιο υγιής», είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Ο Νίκος Φίλης, αν μη τι άλλο μίλησε με ειλικρίνεια», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ η Σοφία Βούλτεψη κατήγγειλε ότι η προπαγάνδα και οι ύβρεις σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, βρίσκονται διαρκώς στα τραπέζια των συσκέψεων στην ΕΡΤ και βρίσκουν τη συνέχεια τους στον αέρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν υπαχθεί σε οργανικές θέσεις και αυτό γίνεται για να μην φανεί πόσοι έχουν μετακινηθεί από την ΕΡΤ σε άλλες θέσεις και για να μην φανεί πού πήγαν. Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «ακραίο δείγμα του καταρράκτη συκοφαντίας και λασπολογίας είναι όσα είπε ο κ. Καψιώχας σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ν.Παππάς: Η ΕΡΤ στην καλύτερή της φάση

Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από τότε που άνοιξε» είπε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας: «Ποιος από τους 1.000.000 τηλεθεατές που έβλεπαν χθες τη δημόσια τηλεόραση να πιστέψει τη ΝΔ;».

«Η ΕΡΤ έκλεισε με 15% τηλεθέαση και τα τρία της κανάλια, βυθίστηκε στο 6% και τώρα η τηλεθέασή της έχει πάει στο 9%. Οι εκπομπές της κάνουν 20άρια, τα αθλητικά της γεγονότα, όσο και αν κάποια συμφέροντα στενοχωριούνται, πηγαίνουν στα 30άρια και 1.000.000 τηλεθεατές» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ, ο Νίκος Παππάς παρατήρησε πως η ΝΔ δεν έχει μετανιώσει για το μαύρο στην ΕΡΤ, «γι' αυτό και απόψε ο κ. Βορίδης θεμελίωσε γιατί είναι συνταγματικά ορθό το κλείσιμο της ΕΡΤ και η κ. Ασημακοπούλου είπε πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».

«Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: ό,τι κόψατε εσείς, το χτίζουμε εμείς, και σε αυτήν, και στην επόμενη 4ετία» είπε ο Νίκος Παππάς. Σχολιάζοντας δε, την κριτική για το κόστος μισθοδοσίας, ενημέρωσε ότι «υπάρχει δίκη σε εκκρεμότητα που έχει πάρει 8 αναβολές για τα μπόνους που μοίραζαν διοικήσεις που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όπως είπε, σήμερα το κόστος των μικτών παραγωγών είναι 40% μικρότερο από όσο κόστιζαν επί ΝΕΡΙΤ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε μάλιστα, ότι η επιτροπή ορκωτών ελεγκτών θα ελέγξει και ποιο ήταν το κόστος του «μαύρου στην ΕΡΤ».

«Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης. Λέγατε ότι η πρώτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν θα δοθεί μέρισμα και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση. Διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν κλείσει η 3η ούτε η 4η αξιολόγηση, λέγατε ότι δεν πάρουμε τίποτα για το χρέος, λέγατε ότι οι συντάξεις θα κοπούν, λέγατε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές, λέγατε ότι έρχεται 4ο μνημόνιο. Τώρα λέτε ότι δεν θα λυθεί το Μακεδονικό. Επειδή αλλάξατε το σήμα σας, τελευταία, και κάνατε μια φουτουριστική επιλογή, μήπως να αλλάζατε και όνομα και από Νέα Δημοκρατία, να το κάνετε Νέα Διάψευση. Πάτε από διάψευση σε διάψευση, και τώρα είστε εν αναμονή της επόμενης», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Λέγατε ότι δεν χρειάζονται άδειες. Εμείς φέραμε ένα νόμο που έλεγε να κάνει αδειοδότηση το ΕΣΡ, αρνηθήκατε να συνηγορήσετε στη συγκρότησή του. Αλλάξαμε το νόμο κατά την πρώτη εφαρμογή, έγινε ο διαγωνισμός που απέδειξε ότι το δημόσιο πρέπει και μπορεί να πάρει τίμημα. Δυστυχώς απερρίφθη από το ΣτΕ και εμείς φέραμε αμέσως διάταξη», είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider