«Παρθενική» συνεδρίαση για την Επιτροπή για ψήφο των κατοίκων εξωτερικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παρθενική» συνεδρίαση για την Επιτροπή για ψήφο των κατοίκων εξωτερικού

Την «παρθενική» της συνεδρίαση πραγματοποιεί την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, η Επιτροπή για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Το υπουργείο Εσωτερικών, χαρακτηρίζει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού «πολύ σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευκαιριακούς όρους, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησε στην συγκρότηση για πρώτη φορά, ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει το θέμα και θα εισηγηθεί λύσεις με βάση τις επιταγές του συντάγματος.

Στην επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, θα συμμετέχουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους. Πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η Επιτροπή να παρουσιάσει το πόρισμα με τις επεξεργασμένες προτάσεις τη μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 και να ακολουθήσει άμεσα διακομματική διαβούλευση.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ο Γεν. Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Συνήγορος του Πολίτη, ΜιχάληςΤσαπόγας, ο Γεν. Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, Θόδωρος Οικονόμου, η Γεν. Διευθύντρια Οικονομικών & Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΕΣ, Γεωργία Βαλατσού, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο Καθηγητής Νομικής, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Δημοσθένης Δώδος, η Πολιτικός Επιστήμονας & Συνεργάτης ΓΓ ΥΠΕΣ, Δανάη Κολτσίδα, ο Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας, Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider