Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά υποσκάπτει την εξωτερική πολιτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά υποσκάπτει την εξωτερική πολιτική
Με πρωτοφανή επιπολαιότητα ο Κοτζιάς χώρισε την Ελλάδα στη μέση, τόνισε ο τομεάρχης της ΝΔ.

«Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων μόνο για το Ιόνιο Πέλαγος, ουσιαστικά, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, η προαναγγελία του Νίκου Κοτζιά δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για «ειδική περίπτωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για "ειδική περίπτωση".

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider