Ο Γιώργος Ορφανός υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γιώργος Ορφανός υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ορφανός είχε διατελέσει υπουργός Αθλητισμού ενώ εκλεγόταν βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Η δήλωση του Γιώργου Ορφανού:

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες,

Αγαπητοί Φίλοι της Θεσσαλονίκης μας,

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μου. Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να τεθώ στην κρίση σας και να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, τη συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης, τις έντονες και πολλαπλές ανάγκες των πολιτών της, αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου αναθέσατε επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης σας στην Ελληνική Βουλή.

Επιθυμώ, διεκδικώ και θα πετύχουμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την Θεσσαλονίκη σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα, με δυναμική στρεφόμενη προς Βορρά, κέντρο Παιδείας, Καινοτομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια πόλη που θα αντικατοπτρίζει την πορεία της στην ιστορία και τον λαμπρό ρόλο που της αξίζει. Μαζί θα δημιουργήσουμε για το μέλλον.

Με πολύτιμα εργαλεία, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα Πανεπιστήμια, τη Hellexpo, τα επιμελητήρια και τους υπόλοιπους θεσμούς της πόλης και κυρίως και πάνω από όλα το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα κερδίσουμε την μάχη για την ανάκαμψη και την αναδημιουργία. Εσείς θα παίξετε τον κεντρικό ρόλο σε αυτή την πορεία.

Στη μάχη της καθημερινότητας, με βελτιωμένες τεχνολογικές υποδομές και συγκοινωνίες, με την ανάπτυξη υψηλής περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών της, φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε πόλη πρότυπο όσον αφορά την καθαριότητα και τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της.

Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, που θα διεκδικεί και θα κερδίζει συνεχώς νέους ρόλους για τους πολίτες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider