Δημοσκόπηση Pulse: 11 μονάδες διαφορά για τη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: 11 μονάδες διαφορά για τη ΝΔ

Με 11 μονάδες καταγράφεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως πρόλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όχι όμως και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22%. Τρίτη πολιτική δύναμη εμφανίζεται να παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και το ΚΚΕ με 6,5%.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, εμφανίζεται μάλιστα να είναι και το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή καθώς οι υπόλοιποι -ακόμα και με αναγωγή- απέχουν αισθητά από το πλαφόν του 3%. Κάτω από αυτό βρίσκονται η Ελληνική Λύση με 2%, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά, στην πρόθεση χωρίς αναγωγή, έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, Χρυσή Αυγή 7,5%, Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 1,5%, Ελληνική Λύση 1,5%, Ένωση Κεντρώων 1,5, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1%, Λαϊκή Ενότητα 1%.

Τέλος στην παράσταση νίκης, το 59% των πολιτών απαντούν πως πρώτο κόμμα σε ενδεχόμενες εκλογές θα είναι η Νέα Δημοκρατία και μόλις 22% ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider