Τσίπρας προς πΓΔΜ: ΕΕ και ΝΑΤΟ μόνο με αλλαγή ονόματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας προς πΓΔΜ: ΕΕ και ΝΑΤΟ μόνο με αλλαγή ονόματος

Κάνοντας δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και αναλαμβάνοντας ο ίδιος το χαρτοφυλάκιό του, ο Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε να ασκήσει τα καθήκοντά του στέλνοντας μήνυμα στην πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους γείτονες που τις μέρες αυτές συζητούν στη βουλή της την Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την ένταξή τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, χωρίς την συνταγματική αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Θέλω ταυτόχρονα να στείλω και ένα μήνυμα στους γείτονές μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα, όπως προβλέπει η Συμφωνία. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.

Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ποτέ την ένταξη της πΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη καιτην σταθερότητα στα Βαλκάνια. Η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτό που πρέπει και που ορίζουν οι διεθνείς τους υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider