Με υπογραφή Μητσοτάκη η υποψηφιότητα Βέμπερ για το ΕΛΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με υπογραφή Μητσοτάκη η υποψηφιότητα Βέμπερ για το ΕΛΚ
Τον επικεφαλής της Κ.Ο. της ευρωπαϊκή Κεντροδεξιάς στηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οριστικοποιούνται σήμερα στις Βρυξέλλες οι υποψηφιότητες για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με τον επικεφαλής της Κ.Ο. της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Φινλανδό πρώην πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ να μπαίνουν στη μάχη.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, παρόντων του προέδρου του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ, του γενικού γραμματέα του κόμματος Αντόνιο Λόπεθ-Ιστουρίθ και του επικεφαλής της καμπάνιας του ΕΛΚ Ντάρα Μέρφι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που από χθες το βράδυ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, έχει καταστήσει σαφές ότι στηρίζει τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει και τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο τη στήριξή του στον Βέμπερ, αλλά φαίνεται πως θα είναι και ένας από τους δύο Ευρωπαίους πολιτικούς που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του, υπογράφοντάς την. Αυτό, κατά πληροφορίες, είχε συζητηθεί μεταξύ των δύο ανδρών στο Σάλτμπουργκ, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που έγινε εκεί τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, για λόγους ισχυρού συμβολισμού, ο Αντώνης Σαμαράς είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, με τον κ. Μητσοτάκη να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, στηρίζοντας τον ισχυρό Βαυαρό ευρωβουλευτή, ο οποίος είναι από τους στενότερους συμμάχους του στην Ευρώπη και έχει ασκήσει πολλάκις δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider