Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση προχωρά και όποιος δεν θέλει μπορεί να κατέβει από το τρένο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση προχωρά και όποιος δεν θέλει μπορεί να κατέβει από το τρένο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τον καβγά του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Σχολιάζοντας τις διαρροές από τη συνεδρίαση του Υπουργικού ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε μιλώντας στον Alpha: «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Παράλληλα επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη μια «ανοιχτή πολιτική συζήτηση στη βάση των κατευθύνσεων του Αλέξη Τσίπρα» και έγινε σαφές ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν πρόκειται να συμπλεύσει με την δεξιά και την άκρα δεξιά στις προσπάθειες για αποσταθεροποίηση της χώρας. «Αυτό έγινε απολύτως δεκτό από όλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές στον Τύπο με πολιτική σκοπιμότητα».

«Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν φοβήθηκε ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν ωφελούν τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενοχλήθηκε σε καμία περίπτωση με τις δηλώσεις Καμένου για το Σκοπιανό.

«Ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τη διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ», ανέφερε και τόνισε ότι στις πολυκομματικές κυβερνήσεις γίνεται συζήτηση και οι αποφάσεις παίρνονται με πλειοψηφίες. Όσο για το σενάριο πρόωρων εκλογών αυτό το θέμα δεν υφίσταται, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση σύμπλευσης με τη ΝΔ από μέλος της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την κόντρα Κοτζιά-Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε αρχικά ότι αρνείται να σχολιάσει τις φήμες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά δεν υπάρχουν κόντρες».

Για την επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό του κ. Ζάεφ. «Δεν είναι εύκολη πολιτική μάχη, όμως ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει και τον στηρίζουμε τις προσπάθειες του. Ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί η διαφορά και να είναι δυνατή η συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι η αλλαγή του συτναγματικού ονόματος, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν οι Σκοπιανοί βουλευτές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι μεγαλοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους και «τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν είναι καινούργιες... έχουν συμβεί εκατοντάδες φορές χωρίς συλλήψεις και προσαγωγές».

«Είναι μια κατάσταση την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε η οποία μεγαλοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους διότι εξυπηρετεί την λαμθασμένη ατζέντα Μητσοτάκη για επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως υπογράμμισε αυτή η ατζέντα δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία, αφού έχει σημειωθεί σημαντική υποχώρηση στα μεγάλα κακουργήματα.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στρώνει τον δρόμο για μετατόπιση της συζήτησης προς ακροδεξιά κατεύθυνση. «Μόνοι που έχουμε κάνει κινήσεις για τη μείωση της εγκληματικότητας. Ποια άλλη κυβέρνηση έχει πάει να καθαρίσει τα Εξάρχεια από διακινητές;» πρόσθεσε αναφορικά με τις αιχμές της αντιπολίτευσης για την ασφάλεια της χώρας.

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να απειλεί με παραίτηση από την κυβέρνηση διότι θεώρησε πως δεν έλαβε ικανοποιητική στήριξη από κανέναν υπουργό, αλλά ούτε και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο η συνεδρίαση επισκιάστηκε από το επεισόδιο ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο, που ξεκίνησε με αφορμή την εναλλακτική πρόταση για το Σκοπιανό που κατέθεσε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider