Καμμένος: Ο Τσίπρας ξέρει το plan B για το Σκοπιανό αλλά δεν το εγκρίνει ως εθνική γραμμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Ο Τσίπρας ξέρει το plan B για το Σκοπιανό αλλά δεν το εγκρίνει ως εθνική γραμμή

«Πάντα συνεννοούμαστε με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ -1.

Όπως είπε ότι «δεν βρεθήκαμε με τον Τσίπρα για να κρύψουμε πράγματα κάτω από το χαλί. Δεν συναντηθήκαμε όπως ο Βενιζέλος για να κρύψει τα υποβρύχια με τον Σαμαρά».

Για το επίμαχο θέμα με το εναλλακτικό σχέδιο στο Σκοπιανό που φέρεται να είπε στις ΗΠΑ και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, είπε: «Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση και όταν είσαι ενώπιον του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και στη δική σου άρνηση πρέπει να κάνεις μια εναλλακτική πρόταση. Την εναλλακτική πρόταση την ξέρει ο Τσίπρας αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική γραμμή και εθνική πολιτική».

Καταθέτουμε μια προσωρινή πρόταση, την κατέθεσα ως εταίρος: «Πάμε να κάνουμε μια συμφωνία που να συμμετέχουν πΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ και να μπει ακόμα και η Σερβία, όχι το ΝΑΤΟ όμως» πρόσθεσε.

«Την αρνήθηκαν οι ΗΠΑ και είπαν ότι στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» διευκρίνισε.

Τι είπε για την σχέση με τον Τσίπρα

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Επι 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια που έγινε, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Άλλωστε, τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή», είπε.

«Πρότεινα νέα βάση στην Κάρπαθο»

«Όλες οι χώρες της Συμμαχίας έχουν γραφεία σε κάθε μονάδα», είπε σχολιάζοντας το ότι φέρεται να πρότεινε νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου» είπε. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα.».

«Δηλαδή, θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στη Συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στο Βόλο, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

«Η Σούδα είναι βάση για να διευκολύνει τις χώρες του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε και είπε: «Η Κάρπαθος είναι το εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ της ΝΑΣΑ»

Ερωτηθείς αν τα σχέδια αυτά είναι εις γνώσιν του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Ο υπουργός Άμυνας σχεδιάζει μόνος του πολεμικά σχέδια και τα περνάει προς τα έξω; Δεν αποφασίζει και το ΚΥΣΕΑ;»

«Δεν είμαστε Σαλβίνι»

Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Νωρίτερα όμως δε θα κάνω τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη για να παραγραφεί η Νοβάρτις» είπε μεταξύ άλλων.

Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική αφού δεν έχει την υπογραφή του Προέδρου της Χώρας, είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Εκκλησία των Σκοπίων η οποία είχε δημόσια δηλώσει ότι δεν θα λέγεται εκκλησία της Μακεδονίας, υπαναχώρησε. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ προεκλογικά παραβίασε την συμφωνία. Μίλησε για Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σε άλλο σημείο, ερωτηθείς για το άρθρο του Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών, που τον χαρακτήρισε ως «Έλληνα Σαλβίνι» απάντησε: « Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι. Στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων. Η Ελλάδα είχε πρόσφυγες από την Σμύρνη οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε συριακά καράβια. Καμία σχέση δεν έχουν οι ιδέες του Σαλβίνι με τους ΑΝΕΛ»

Υποστήριξε επίσης ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος του είχε ζητήσει ρουσφέτι αλλά εκείνος αρνήθηκε να το κάνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider