Αχτσιόγλου: 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αχτσιόγλου: 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους

Την υλοποίηση 11 προγραμμάτων για 88.500 ανέργους συνολικού προυπολογισμού 632 εκατ. ευρώ θα προωθήσει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα τα πέντε εξ' αυτών θα υλοποιηθούν άμεσα και θα αφορούν 31.500 νέους άνεργους επιστήμονες, όπως διευκρίνισε η υπουργός υπογραμμίζοντας πως στόχευση της κυβέρνησης παραμένει «η υιοθέτηση ενός διαφορετικού αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα την επομένη των μνημονίων».

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τα « 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ» θα υλοποιηθούν έως την άνοιξη του 2019.

«Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες. Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σημείωσε εξάλλου ότι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider