Πλούσια η ατζέντα των επαφών του Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλούσια η ατζέντα των επαφών του Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

Πλούσια είναι η ατζέντα των επαφών του Νίκου Κοτζιά κατά τη δεύτερη μέρα της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Η σύνοδος θα ξεκινήσει με ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ θα μιλήσουν - μεταξύ άλλων - ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο, με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Βρετανίας, Μεβλούτ Τσαβούσουγλου και Τζέρεμι Χαντ.

Αργότερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, τον υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου Nasser Bourita, τον γενικό γραμματέα Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul-Gheit και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Jose Valencia.

Τέλος το βράδυ θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στους ομολόγους του της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider