Βολές ΝΔ κατά Δημητρίου για την έρευνα στο Μάτι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές ΝΔ κατά Δημητρίου για την έρευνα στο Μάτι

Για αθέμιτη παρέμβαση στη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την εντολή της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να διακοπεί η δικαστική έρευνα ώστε να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου που θα πάρει αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί.

Η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζει ακέραιη την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στην Ξένη Δημητρίου, ενώ τονίζει ότι συνιστά «αθέμιτη παρέμβαση στην αναξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ακόμα: «Είναι δε, πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου.

Όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους.

Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider