Εννέα ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα πολιτικά τερτίπια καλά κρατούν. 

Αφού κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη Ζαέφ στην οποία είπε ότι «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας. Η Βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα και η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο», υπήρξε επαναδιατύπωση.

Συγκεκριμένα, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, όπου δόθηκε η συνέντευξη, η φράση επαναδιατυπώθηκε ως εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει».

ΝΔ: Οι δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν τις πραγματικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Τις πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών δείχνουν οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία για τα όσα δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ περί «μίας και μοναδικής Μακεδονίας» στον κόσμο. 

«”Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο”. 
 
Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που  η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.