Παραδοχή Ζορμπά για πέρασμα μνημείων στο υπερταμείο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραδοχή Ζορμπά για πέρασμα μνημείων στο υπερταμείο

«Γίνεται φασαρία για το τίποτα» σημείωσε σε δηλώσεις της, η νέα υπουργός Πολιτισμού σχετικά με τα μνημεία που πέρασαν στο υπερταμείο, επιβεβαιώνοντας πάντως την είδηση.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ FM, τόνισε ότι «Πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο Υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar κ.λπ. Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών».

Άφησε μάλιστα αιχμές για τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείο, λέγοντας πως «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν μνημεία, πρέπει να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο».

Η Μυρσίνη Ζορμπά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, τονίζοντας πως «θα δούμε αν είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί» ενώ κάλεσε «να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ που μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό.

«Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ, αλλά δεν το ξέρω» είπε για την προκάτοχό της, κατά τη διάρκεια της σύνταξης του καταλόγου το 2016, Λυδία Κονιόρδου. «Και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον υπέγραψε, θεωρώ ότι δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανέναν αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ανασφάλειας. Δεν ξέρω για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπάρχει ένα κενό με το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώνεται. Εκεί πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας, γιατί είναι έργο υποδομής», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider