Τζανακόπουλος: Tο ΔΝΤ μπορεί να έχει την άποψή του για τις συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Tο ΔΝΤ μπορεί να έχει την άποψή του για τις συντάξεις

Αισιόδοξος πως δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Για τις περικοπές των συντάξεων είπε ότι «στο τιμόνι αυτή τη στιγμή της παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό είναι πάρα πολύ σαφές και το αποδέχονται όλοι με δεδομένο ότι για παράδειγμα το ΔΝΤ μπορεί να έχει τη δική του άποψη καθώς ήταν δική του η επιμονή που οδήγησε στην ψήφιση του μέτρου των περικοπών».

«Το σημαντικό σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε, «είναι το αν και κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι διαρθρωτικό ή δημοσιονομικό. Φαίνεται πολλοί από τους εταίρους μας, αν όχι σχεδόν όλοι, αποδέχονται ότι το μέτρο αυτό δεν είναι διαρθρωτικό είναι μάλλον δημοσιονομικό. Αρα αν επιτυγχάνουμε το 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, το 2020, το 2021 με βάση τις προβλέψεις που γίνονται και από τη δική μας μεριά και από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το μέτρο δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο» υπογράμμισε και εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις των ΑΝΕΛ είπε ότι «η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωσή της. Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αν κάνει κάποιος τα κοινοβουλευτικά μαθηματικά, επομένως θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση αυτή θα μπορέσουν να εξαντλήσουν την 4ετία».

«Έχω την εδραία πεποίθηση ότι όλη η διαδικασία θα κινηθεί ομαλά και θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, πάντοτε με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.