Προβάδισμα 10,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβάδισμα 10,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,5 % της Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με το 60% των πολιτών να αξιολογεί αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7% και το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι 1,5%, ΑΝΕΛ 1,5% και Ένωση Κεντρώων 2%.

Στην ερώτηση «ποιον από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα με 24%. Η απάντηση «Κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει ποσοστό 24%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 57%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Στο ερώτημα καταπόσο «η έξοδος από το μνημόνιο θα αλλάξει την οικονομική σας κατάσταση», αρνητικά απαντούν το 61%, ενώ θετικά το 27%.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή αρνητικά αξιολογείται από το 60% των πολιτών (44% σίγουρα αρνητικά, 16% μάλλον αρνητικά) και θετικά από το 28% (σίγουρα θετικά 13% και 15% μάλλον θετικά).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider