Κουτσούμπας: Πολιτική αναδιανομής φτώχειας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούμπας: Πολιτική αναδιανομής φτώχειας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Κάλπικη» χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «όσο περισσότερο συγκλίνουν στρατηγικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόσο περισσότερο «ανεβάζουν τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης για ανικανότητα και διαφθορά, για το ποιος εκφράζει την …πρόοδο».

Πρόσθεσε ότι σε μέσα αυτό το κλίμα, «τα άλλα αστικά κόμματα», όπως το Κίνημα Αλλαγής, κάνουν «μια αντιπολίτευση, που όχι μόνο είναι εντελώς άσφαιρη, αλλά είναι και βολική».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «πολιτική αναδιανομής της φτώχειας» εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και επέκρινε τη ΝΔ που «Την ίδια ώρα στηρίζει στην ουσία -προκλητικά- την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζοντας ως παροχολογία τα ελάχιστα μέτρα, επιπέδου φτωχοκομείου, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόεθσε ότι απέναντι στους «νέους ψεύτικους διαχωρισμούς, 'πρόοδος - συντήρηση', 'δεξιά - αντιδεξιά', 'ΣΥΡΙΖΑ - αντιΣΥΡΙΖΑ'», όπως είπε, το ΚΚΕ είναι το μόνο που δείχνει πως υπάρχει διαφορετικός δρόμος.

«Αναδεικνύουμε καθημερινά και μαχητικά, ότι υπάρχει ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας και ότι ο σημερινός βάλτος δεν είναι μονόδρομος» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός, είπε, «ελεγε πως η μείωση των συντάξεων είναι ακόμα και αντιαναπτυξιακό μέτρο, επαναφέροντας τους περιβόητους πολλαπλασιαστές του Αντώνη Σαμαρά. Αν είναι έτσι, κ. Τσίπρα, ρωτάμε τότε γιατί να μην αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Δεν θα είναι ακόμα θετικότερο το αποτέλεσμα στην ανάπτυξη; Γιατί αρνηθήκατε τη σχετική πρόταση που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή;»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι και στην επόμενη περίοδο θα εξακολουθήσει να υπάρχει η «θωράκιση της ενισχυμένης επιτόπιας εποπτείας από το κουαρτέτο» και η «πρόβλεψη επίσης για νέες αξιολογήσεις της οικονομίας» και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των ψηφισμένων μέτρων για τα λαϊκά στρώματα.

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται το ρόλ της χώρας ως «μεσολαβητή για να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Μήπως αυτό το μοναδικό στόχο δεν είχε και η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα- Ζάεφ; Από πού κι ως πού η συμφωνία αυτή έχει ως στόχο την επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις των δύο χωρών, προβλημάτων αλυτρωτισμού κι εθνικισμού, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση; Αφού τα προβλήματα αυτά, όχι μόνο θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά θα επιδεινωθούν παραπέρα, γιατί το ίδιο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider