Κατρούγκαλος: Ευνοεί την Ελλάδα η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Ευνοεί την Ελλάδα η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Περισσότεροι είναι οι πρόσφυγες που θα μπορέσουν να πάνε στη Γερμανία για επανένωση με τις οικογένειές τους, από εκείνους που θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία που επετεύχθη με τη Γερμανίδα καγκελάριο για επαναπροώθηση προσφύγων, θα ευνοήσει την Ελλάδα, ενώ μιλώντας στο ρ/σ «στο Κόκκινο» σημείωσε πως «η συμφωνία θα επιτρέπει σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να αιτηθούν επανένωση με τις οικογένειές τους που έχουν γίνει δεκτές στην Γερμανία».

Ακόμα πως τα άτομα αυτά «είναι σαφώς περισσότερα από τους πρόσφυγες που καταγράφηκαν στη χώρα μας και στη συνέχεια κατάφεραν να φτάσουν ως τα γερμανικά σύνορα τους τελευταίους μήνες».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε πάντως πως ο αριθμός των αιτούντων επανένωση «είναι εν πολλοίς στατικός», αντίθετα σημείωσε πως «οι εν δυνάμει επιστροφές από τη Γερμανία, μπορεί να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου».

Ο αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε ακόμα πως «η συμφωνία με το Βερολίνο θα μειώσει το βάρος που έχει επωμιστεί η Ελλάδα και ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει το αίτημα του κυβερνητικού εταίρου της καγκελαρίου Μέρκελ, του Χριστιανοκοινωνιστή Χορστ Ζεχόφερ, για κλείσιμο των συνόρων σε αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη καταγραφεί σε χώρες υποδοχής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider