Ολλανδία: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Σίπχολ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Σίπχολ

Αποκαταστάθηκε εντέλει το κύριο σύστημα επικοινωνιών εναέριας κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ το οποίο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις πτήσεις από και προς την ολλανδική πρωτεύουσα. Όπως ανέφερε η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ολλανδίας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρόμιου Σίπχολ στο Άμστερνταμ με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των αφίξεων και των αναχωρήσεων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας (LVNL) το κύριο σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιείται ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.

Όπως ανέφερε στο λογαριασμό της στο twitter, tο πρόβλημα ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.00 μ.μ. τοπική ώρα (2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όμως επετράπη η προσγείωση εισερχόμενων πτήσεων με τη χρήση ενός εφεδρικού συστήματος έπειτα από μικρή καθυστέρηση. Μέσα σε μία ώρα ξεκίνησαν και πάλι οι αναχωρήσεις αεροσκαφών βάσει νέου προγράμματος.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα του Σίπχολ δείχνει πως δεκάδες αφίξεις και αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν και οι αρχές του αεροδρομίου απήυθυναν έκκληση στους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περαιτέρω ενημερώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider