Ζάεφ: Εγγυημένη από τη συμφωνία των Πρεσπών η μακεδονική ταυτότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζάεφ: Εγγυημένη από τη συμφωνία των Πρεσπών η μακεδονική ταυτότητα

«Η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα είναι εγγυημένες (από τη συμφωνία των Πρεσπών) και μπορούν να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ στην κυβερνητική σύσκεψη της Τρίτης, που στόχο έχει να καθορίσει το πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες της γείτονος για το επερχόμενο δημοψήφισμα και τη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Στην εκστρατεία μας για το δημοψήφισμα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους πολίτες (της πΓΔΜ) πιο κοντά στη Συμφωνία με την Ελλάδα. Προτρέπω όλους να δουν ότι κάθε τι προβληματικό σχετικά με τη μακεδονική ταυτότητα έχει επιλυθεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, με αφορμή την 17η επέτειο από τη συμφωνία της Οχρίδας.

«Σήμερα χτίσουμε μια Μακεδονία σαν μία κοινωνία για όλους» δήλωσε ο Ζάεφ και προσέθεσε ότι μέσα σε έναν μόλις χρόνο από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Μακεδονία μετατράπηκε από μια απομονωμένη χώρα σε μία χώρα ανοιχτή προς τους γείτονές της ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην κορύφωση των προσπαθειών για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Είμαι σίγουρος ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, με το κεφάλι ψηλά, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι προς το λαμπρό μέλλον της Μακεδονίας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα επιλέξουμε μια ευρωπαϊκή Μακεδονία», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider